Description
GOFROWNICA ARIETE 187 PARTYTIME
Stylistyka z lat 50-tych!
Jeśli uwielbiasz gofry, a na dodatek jesteś zakochany w stylistyce lat 50-tych, nasza gofrownica jest idealnym urządzeniem dla Ciebie. Dzięki niej będziesz mógł przyrządzić różne rodzaje gofrów – między innymi tradycyjne, belgijskie, cytrynowe, waniliowe bądź serowe. Z gofrownicą Party Time przygotowanie gofrów jest dziecinnie proste! Wystarczy nałożyć ciasto na wyprofilowaną powierzchnię grzejną, opuścić pokrywę i po kilku minutach gofry gotowe. Nieprzywierające powierzchnie grzejne wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką. Wymiary(cm) 23,0×20,5×10,0. Waga urządzenia wynosi 1,25 kg, a moc 700 W.
Zaletą urządzenia jest możliwość przechowywania w pionie. Z Ariete 187 to sama przyjemność! Czy nie wyglądają przepysznie? Twoje śniadanie też może tak wyglądać. Przekonaj się jak łatwo przyrządzić gofry. Wystarczy wziąć 2 jajka, mleko, trochę mąki, szczyptę cukru i kroplę oleju rzepakowego. Voila! Możesz dodatkowo użyć ulubionych dodatków: owoców, dżemu, cukru pudru, a może polewy czekoladowej? Kolorowa inspiracja! Tak niewiele potrzeba by przygotować kolorowe, zdrowe i co najważniejsze szybkie śniadanie dla Twojej rodziny, dla znajomych, dla teściów, którzy wpadają nie zapowiedziani. Zaskocz swoich najbliższych! Pozwól dzieciom stworzyć ich własne gofrowe kompozycje z przygotowanych dodatków. Kreatywna zabawa dla dzieci pozwoli odkryć ich artystyczne zdolności.
Przepis na coś pysznego!
Weekendowe spotkania ze znajomymi, mamy cos specjalnego. Gofry pasują idealnie na takie okazje, ich przygotowanie nie zajmie CI dużo czasu. Przygotuj gofry kokosowe i błyśnij nietuzinkowym przepisem.
Przepis na gofry kokosowe podajemy poniżej.
Składniki:
• Laska wanilii
• Mleczko kokosowe
• Masło
• Jajka
• Cukier
• Mąka
• Wiórki kokosowe
• Proszek do pieczenia
• Malibu
Przygotowanie: Przygotuj sobie rozgrzaną gofrownicę oraz blender. Zacznij od przecięcia wzdłuż na pół laski wanilii i nie ostrą stroną noża wyskrob nasionka. Na małym ogniu podgrzej mleczko kokosowe, do podgrzewanego mleczka dodaj nasionka wanilii. Masa powinna całkowicie się upłynnić. Nie powinna być zbyt mocno podgrzana, a jeśli tak się stanie – należy ją ostudzić. Następnie ubij białka z cukrem na sztywną pianę. Dodaj do nich żółtka i ubijaj przez chwilę. Do tak przygotowanej masy dodaj ostudzone mleczko, połącz wszystkie składniki. Przygotowaną wcześniej mąkę wymieszaj z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając aż do połączenia składników. Dodaj całość do masy jajecznej i wymieszaj całość, na koniec dodaj Malibu.
Życzymy smacznego!
Dane techniczne
Moc 700W Nieprzywierająca powłoka Wysokość 10 cm Szerokość 23 cm Głębokość 20.5 cm Waga 1.25 kg Kod producenta 187 Producent DeLonghi Appliances s.r.l – Divisione Commerciale Ariete
Ariete
Gofrownice
nozyczki fiskars, zapiekanka makaronowa wege, prezenty na dzien mezczyzny, ekologia synonim, dozownik do miodu, krem kurkowy, talus, noĹźe kuchenne w bloku, marynowane podgrzybki, ciasto na makaron w robocie kuchennym, przepis krem z dyni, chleb cena, anysharp pro, serwis scania
yyyyy